Houd cultuur levend!

Van 28 mei tot en met 5 juni doen wij weer mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Wij voeren actie om op 18 en 23 december respectievelijk in Lunteren en Amersfoort een kerstconcert te gaan uitvoeren.

We hadden graag in deze jaarlijkse actieweek een klein concert willen gegeven, maar helaas is dit door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Wij hopen in september weer toestemming krijgen om te gaan zingen en zo de twee kerstuitvoeringen goed voor te bereiden. Het doel van de collecte is muziekstukken in te kopen en een klein orkest als begeleiding mee te laten werken.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

https://qr3.ideal.nl/qrcode/5e8f7cd5-980f-4a50-85e1-b4b263429145.png

Wanneer u niets heeft met een QR code via uw mobiel inscannen hebben wij nog een goed alternatief. U kunt ook via de website van het Cultuurfonds doneren. Voor meer informatie en donatiemogelijkheid, kijk hier: https://cultuurfonds.gift/c/collecte?p=44238227

Tot slot is het ook mogelijk om een donatie te doen aan de Stichting Vrienden van Jubilate Deo Woudenberg, deze heeft de culturele ANBI status en dus aantrekkelijk bij uw belastingaftrek. U kunt er dus ook voor kiezen om ons op deze manier te steunen en uw bijdrage te storten op bankrekeningnummer NL66 RABO 0323 5875 69 t.n.v. Stichting Vrienden van Jubilate Deo, Woudenberg